Dampafzuiging

Ralton Engineering B.V. engineert, monteert, installeert, serviced en onderhoud dampafzuig- en/ of dampfilterinstallaties. Gassen en dampen die vrij komen bij verschillende processen kunnen zich snel verspreiden in een ruimte. Ook aerosolen (zeer kleine vloeistofdruppeltjes of vaste deeltjes zwevend in de lucht) kunnen de lucht verontreinigen. Met gerichte afzuiging en ventilatie kan de concentratie van deze verontreiniging worden verlaagd.

De meeste gassen en dampen zijn zwaarder dan lucht, zodat deze bij voorkeur naar beneden uitzakken. Hiermee dient rekening te worden gehouden bij het plaatsen van (bijvoorbeeld/ bij voorkeur) een afzuigpunt. Op deze manier is het doel om geen schadelijke stoffen in de ademzone te hebben. Voor puntafzuiging gebruiken wij diverse type flexibele afzuigarmen, in slanguitvoering, buisuitvoering of de Alsident flexibele afzuigarmen. Al deze flexibele afzuigarmen zijn in diameter variërende voor diverse toepassingen van puntafzuiging.

Wanneer er in gassen en/ of dampen een emissie zit of een sterke geur bevat dienen deze te worden gefilterd. Dit kan bijvoorbeeld door een aktiefkool filter of een gaswasser.

Wenst u meer informatie over onze dampafzuiginstallaties of flexibele afzuigarmen of wenst u een  afspraak bij u op het bedrijf met één van onze sales engineers?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij staan u graag te woord!