Cassette stoffilter

Perslucht gereinigde cassette stoffilters zijn volautomatisch en volcontinu werkend, levert maximale filterprestaties voor een minimale investering!

’s Ochtends wordt het stoffilter aangezet, ’s avonds wordt het stoffilter weer uitgezet. Voor de rest wordt alles zelf door het volautomatisch en volcontinu werkende cassette stoffilter gedaan. Het enige dat in de gaten gehouden dient te worden is of de stofopvang (50 of 100 liter bak op wielen, big-bag, kantel container of wat u ook wenst!).

Unieke reinigingssysteem.

Een cassette wordt in z’n geheel gereinigd. Uitgaande van deze cassettes kunnen filterinstallaties vanaf 15 – 528 m² filteroppervlak geleverd worden oftewel voor 500 tot meer dan 100.000 m³ lucht per uur. Het FMK cassettefilter maakt gebruik van een Delta-P meting. Wanneer deze waarde de ingestelde Delta-P behaald wordt deze automatisch gereinigd met een persluchtpuls.

Een FMK25 stoffilter met DFC-08M filterreinigingskast heeft een tweetraps ΔP (drukverschil) gestuurde filterreiniging. Waardoor met minder perslucht (en dus minder geluid en persluchtverbruik van ca. 0.5 – 1 0/00) gereinigd kan worden. Hierdoor is er minder slijtage en een veel langere levensduur van de filtercassettes. Daarnaast beschikt de filterreinigingskast over een duidelijke digitale aflezing van de condities van de filtercassettes met een ΔP alarmuitgang en nareiningscyclus.

Het filter reinigt zichzelf wanneer het moet, wat resulteert in een zéér laag persluchtverbruik!

Het voordeel van de cassettes ten opzichte van de traditionele filterslangen, -zakken of – enveloppen is een zeer compacte bouw van het gehele filterhuis met opgebouwde ventilator. Toch wordt er voldoende filteroppervlak gecreëerd.  De kleine filterslangen, waaruit iedere cassette is opgebouwd, worden gereinigd door middel van persluchtpulsen boven de venturies die over de gehele breedte van het filtercassette zijn gemonteerd.
Kenmerken FMK(Z)25 cassette stoffilter:

  • Emissie < 1 mg/nm³  voor vezelgecoate doeksoorten;
  • Zeer laag persluchtverbruik  0,5 – 1 ‰ van de luchtdoorvoercapaciteit bij pressostaatge­stuurde reiniging;
  • Lage drukval over vuil stoffilter  700 – 1.200 Pa. Dit resulteert relatief in een laag elektrisch vermogen voor de ventilator.
  • Hoge stofbelasting tot ca.  20 g/m³ mogelijkKlik hier voor de documentatie van het cassette stoffilter.
  • Lange standtijd van filtercassettes:  10.000 bedrijfsuren of 5 jaar is een garantie!

Wenst u meer informatie over onze cassette stoffilters of wenst u een  afspraak bij u op het bedrijf met één van onze sales engineers? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij staan u graag te woord!