ATEX gecertificeerde stofafzuig- en filterinstallatie

Veilige en betrouwbare oplossingen voor het hanteren van explosie gevaarlijke stoffen 

Het verwerken van aluminium, organische poeders of gelijkaardige stoffen werkt vaak een explosieve of mogelijk explosieve werkomgeving in de hand. Een dergelijke omgeving kan ontstaan op plaatsen waar brandbare gassen of dampen uit de petrochemische industrie aanwezig zijn. De gevolgen van een explosie kunnen enorm zijn.

Niet alleen het personeel kan verwondingen oplopen, filtersystemen kunnen ook beschadigd worden, waardoor de verontreinigde lucht zich verspreidt met een groot gezondheidsrisico of verspreiding van een eventuele stofexplosie tot gevolg.

Ralton Engineering B.V. levert  gecertificeerde afzuig- en filterinstallaties die voldoen aan de ATEX richtlijnen en zijn de sales-engineers door onze partners getraind en gecertificeerd om ATEX gecertificeerde installaties “te mogen” adviseren.

Dit puur en alleen om de ATEX richtlijnen te waarborden, gevaarlijke situatie in kaart te brengen en volgens de richtlijnen ATEX gecertificeerde installaties te ontwerpen en u van het enige en juiste advies te kunnen voorzien!

Tevens kan Ralton noodzakelijke aanpassingen aan bestaande installaties uitvoeren.

Wenst u meer informatie over onze ATEX gecertificeerde installaties en apparatuur of wenst u een  afspraak bij u op het bedrijf met één van onze sales engineers? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij staan u graag te woord!