Silofilters

Voor het ontluchten van silo’s tijdens het beladen van de silo heeft Ralton Engineering B.V. diverse type silo ontluchtingsfilters. Er zijn een aantal belangrijke criteria die moeten worden overwogen bij de keuze van het juiste silo ontluchtingsfilter:

  • Wordt met vrachtwagen of per schip beladen?
  • Wat voor product wordt in de silo geblazen?
  • Hoe gecontroleerd wordt de belading uitgevoerd?
  • Hoe vindt de ontluchting plaats?

Voorbeelden silo ontluchtingsfilters:

Tijdens het vullen is het risico op schade aan een silofilter of de bijbehorende accessoires het grootst door overvulling of een te hoge druk.
Een silobeveiligingssysteem voorkomt zowel overvulling als een te hoge druk waardoor schade aan een silo, het silofilter en andere accessoires wordt voorkomen.
Het voorkomt ook het risico op de uitstoot van stof!

Het silobeveiligingssysteem wordt gebruikt voor silo’s die door vrachtwagens of door schepen worden gevuld met product. Bijvoorbeeld poeders of granulaten.
Beschadiging aan de silo of aan de componenten op de silo gebeurt vaak tijdens het vullen van de silo. Vooral door overvulling of hoge werkdruk in de silo.
Een silobeveiligingssysteem, geleverd in losse componenten indien gewenst compleet met montage, installatie en service & onderhoud, voorkomt het overvullen van de silo en vermijdt een te hoge werkdruk in de silo; op deze manier wordt schade aan de silo, het filter of de andere componenten vermeden, en wordt de stofemissie naar de omgeving beperkt.

Wenst u meer informatie over onze silo (ontluchtings) stoffilters of wenst u een  afspraak bij u op het bedrijf met één van onze sales engineers? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij staan u graag te woord!